Пролетта на 2020 година внесе много промени в начина на

...
Пролетта на 2020 година внесе много промени в начина на
Коментари Харесай

Ефектът от пандемията: Историческият скок на вноса на тези неочаквани стоки в Европа през 2020-а

Пролетта на 2020 година внесе доста промени в метода на живот за хората по целия свят. Безспорно разразяването на епидемията от ковид и затварянето у дома докара до съществени промени в метода, по който хората пазарят.

Логично консуматори се обърнаха повече към стоките от първа нужда - главно храни, само че също по този начин и към такива за персонална хигиена и за стерилизация на дома. За сметка на това разноските за развлечения и тези за ново облекло, да вземем за пример, изчезнаха съвсем изцяло.

Има обаче една непредвидена категория артикули, претърпяла същински взрив в търсенето през тази година.

След затварянето на спортните зали и фитнесите в цяла Европа и след първото блокиране през март месец, покупките на спортни артикули и съоръжение са скочили до исторически връх, демонстрират настоящи данни на Евростат.

По-точно вносът им при започване на 2020 година е понижен, само че по-късно през юни и юли е последвал рекорден пик на импорта от надлежно 44 и 42% в съпоставяне със същите два месеца на предходната година. Традиционно вносът на спортно съоръжение се ускорява в края на годината и при започване на идната.

Що се отнася до това от кое място идват тези артикули, то главният пазар е Китай. Азиатската страна е съдействала за 73% от спомагателния импорт на тази група артикули за интервала януари-юли. Другите огромни вносители са Тайван и Съединени американски щати.
 Снимка 505152
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР