Пролетта може да е дошла на Корейския полуостров, заяви южнокорейският

...
Пролетта може да е дошла на Корейския полуостров, заяви южнокорейският
Коментари Харесай

Историческа среща между лидерите на двете Кореи

Пролетта може да е пристигнала на Корейския полуостров, съобщи южнокорейският президент Мун Дже-ин при започване на договарянията със севернокорейския водач Ким Чен-ун , съобщи ДПА. И двамата показаха вяра, че договарянията ще имат позитивен резултат.
 
Мун Дже-ин окачестви решението на Ким Чен-ун да пресече демаркационната линия сред двете страни като " самоуверено " и " знак на мира " и изрази вяра, че двамата могат да работят дружно, с цел да вземат " смели решения ".
 

Двамата водачи започнаха договарянията в южнокорейската част на граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона , седнали един против различен на овална маса в Дома на мира.
 
" Осъзнавам каква отговорност лежи на нашите рамене и съм ви признателен за решителността и мъжеството , които проявихте, идвайки на тези договаряния. Нека дружно да проявим геройство и увереност и да донесем мир и благополучие на Корейския полуостров. От този ден демаркационната линия към този момент не е знак на раздора, тя стана знак на мира ", означи южнокорейският президент, представен от ТАСС.
 
Мун Дже-ин посочи също, че е подготвен " да води договарянията през целия ден " , в случай че се наложи.

От своя страна севернокорейският водач Ким Чен-ун изрази убеденост , че договарянията му с президента на Южна Корея Мун Дже-ин ще доведат до " положителни и значими резултати " , заяви ТАСС.
 
" Ние пристигнахме тук с вярата да открием нова страница в историята на двете Кореи ", съобщи Ким преди началото на договарянията в Дома на мира, намиращ се в южнокорейската част на граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона.
 

" Уверен съм, че ще можем да проведем градивни договаряния с президента Мун Дже-ин, които ще доведат до доста положителни и значими резултати ", посочи той. Ким Чен-ун съобщи също, че не желае " повтаряне на предишното " и е решен да извърши всички отговорности, които ще поеме севернокорейската страна. По думите му срещата може да помогне " да се навакса изгубеното време ".

На масата за договаряния с водачите на двете страни седяха по двама членове на делегациите им. Отляво на Ким беше сестра му Ким Йо-чен , която през февруари беше на церемонията по откриването на зимната олимпиада в Пьончан, а отдясно - зам.-председателят на Централен комитет на Корейската трудова партия . До Мун Дже-ин седяха шефът на кабинета му и ръководителят на националната разследваща работа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР