Пролетта идва, а с нея и желанието на много хора

...
Пролетта идва, а с нея и желанието на много хора
Коментари Харесай

Искате да влезете във форма за лятото? Опитайте с този режим

Пролетта идва, а с нея и желанието на доста хора да смъкват насъбраните през зимата килограми. Така стартира търсенето на подобаващ хранителен режим и подготвителна стратегия.
Ако сте от тези, които са подготвени на повече жертви, с цел да влязат във форма, можете да опитате тъй наречените кетонна диета. Но преди този момент:
Какво съставлява?
Това е хранителен режим, чиято цел е да понижи тежестта като понижа общия банкет на калории и редуцира до най-малко приема на въглехидратни храни. При него се одобряват основно белтъчини и мазнини, точно по тази причина е предложен единствено за тези, които са подготвени да се подложат на повече ограничения. Така вкарваме тялото си в положение на кетоза.
Какво съставлява кетозата?
Кетозата е метаболитно положение, при което част от енергийното зареждане на тялото идва от кетони в кръвта, за разлика от положението на гликолиза, в което кръвната глюкоза обезпечава сила. Кетозата е резултат от метаболизирането на мазнините, с цел да се обезпечи сила.
Кои храни можем да консумираме?
месо, филе, шунка
яйчни белтъци, като на всеки 7-10 белтъка, е желателно да има 2-3 жълтъка.
пълномаслени сирена, извара
бели риби, рибни филета
морски блага
протеинови питиета
обезлактени млечни артикули
масло, студено пресовани растителни масла, маслини, сметана, хайвер, майонези, топени сирена
ядки
При тази диета, наложителна е потреблението на големи количества зеленчуци, като е добре да избягвате приема на тестени произведения, плодове, бобови култури, картофи.
Колко време трае?
Желателно е този високо въглехидратен режим да се организира сред 4 и 8 седмици като след приключването на този интервал е добре да последват 4-6 седмици поддържаща, уравновесена диета.
Какви са изгодите от кето диетата?
Има доста преимущества, които идват с кето: от загуба на тегло и повишение на енергийните равнища до лечебни медицински приложения. Повечето хора могат безвредно да се възползват от диетата с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини. Ето някои от главните изгоди:
Загуба на тегло;
Контрол върху кръвната захар;
По-силен фокус;
Повишена сила и надзор върху глада;
Контрол върху холестерола и кръвното налягане;
Срещу акне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР