Пролетта и есента са сезони, през които хронично болните най-често

...
Пролетта и есента са сезони, през които хронично болните най-често
Коментари Харесай

Бъдете внимателни! Тези болести се отключват през есента

Пролетта и есента са сезони, през които хронично болните най-често виждат обостряне на своите болести. Част от тях са изключително чувствителни към измененията в температурата и атмосферното налягане в късна есен. Ако знаете кои болежки се обострят в края на есента, може да предприемете навременни ограничения и да не позволите да се трансфорат в задължение за вас.

Пациентите с бронхит са изключително чувствителни към студеното време и влагата. Респираторните вируси, пониженият имунитет през студените дни, неналичието на слънчева светлина в допълнение утежняват обстановката, написа skafeto.com. В дребен % от случаите причина за обострянето на бронхита са бактерии, което също следва да бъде проследено и лекувано.

Проблемите с храносмилателната система също стават по-опасни през есента. Зачестяват мъчителните чувства при пациентите с продължителен гастрит и язва. Това постанова да обръщат нараснало внимание на метода си на хранене – тип на храната, количество, време за банкет, да заобикалят пикантна и провокираща казуса храна, да одобряват прецизно предписаните им лекарства.

Студът, влагата, неналичието на слънчеви лъчи и надлежно на витамин D, застояването у дома неизбежно обострят болката и сковаността при хора, страдащи от болести на опорно-двигателния уред, ставите и автоимунни такива като ревматоидния артрит. Важна е промяна в лечението и банкет на добавки, разисквани с проследяващия експерт, придвижване навън с топло облекло, предотвратяване от преохлаждане, избор на комфортни обувки и стелки, както и възпиране от прекомерно физическо натоварване, изключително с тежести.

Хронични фарингити, синузити – студеното време е парадайс за тях. Преохлаждането, дишането на ледения въздух в късна есен и началото на зимата, мокрите крайници са най-краткият път до пробуждане на болежките. Дамите, склонни към цистит или с продължителен подобен, би трябвало също да бъдат доста деликатни освен в края на есента, само че и през целия зимен сезон. Предпазването е значимо, защото циститът е настойчиво и мъчително заболяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР