Пролетта е все по-близо, а с нея настъпва и промяната

...
Пролетта е все по-близо, а с нея настъпва и промяната
Коментари Харесай

От днес започва месецът за наблюдение на облаците

Пролетта е все по-близо, а с нея настава и смяната в сезоните. Всичко това може да докара до засилена облачна интензивност. Именно поради това от американската галактическа организация НАСА оповестиха началото на месеца за наблюдаване на облаците, като приканиха всеки, който може да се включи в акцията, да го направи.

До 15 април хората могат да употребяват мобилното приложение GLOBE Observer, като посредством него ще имат опция да създадат до 10 наблюдения на един облак за един ден. Целта е да се събере колкото се може повече информация отвън тази от спътниците, защото от типа на облаците може да се дефинира какви стихии ще има през идващите месеци.

Въпреки актуалните технологии не всеки път откривателите могат да разпознават елементарно всички типове облаци, защото огромна част от информацията може да не бъде забелязана поради огромния ѝ размер.

От НАСА показват като решение на този проблем да се погледнат сателитните изображения от избрана област, след което да се сравнят с данните, предоставени от жителите, които са се присъединили в акцията.

Участниците в предизвикването, които записват най-вече следени облаци, ще бъдат поздравени от академик от НАСА във видеоклип.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР