Пролетта е време, когато захвърляме дебелите зимни дрехи и “изваждаме

...
Пролетта е време, когато захвърляме дебелите зимни дрехи и “изваждаме
Коментари Харесай

Време е да приберем якетата, но знаем ли как да ги изперем правилно преди това

Пролетта е време, когато захвърляме дебелите зимни облекла и “изваждаме " пролетния дрешник. Преди да приберем зимните си връхни облекла, е добре да ги изперем и по този начин да ги съхраняваме до идната зима. Една от най-трудните задания е прането на връхни облекла, изключително яке от гъши пух. Това е сложна, само че не и невъзможна задача.

Ето някои препоръки какви неточности да не позволяваме. Пране на пухено яке на ръка Най-напред би трябвало да разредите перилния препарат в топла вода и да поставите пухеното яке. Започнете с разчистване на най-силно нечисти зони. За задачата може да употребявате мека гъба или четка за разчистване. След като отстраните мръсотията, изплакнете якето няколко пъти в топла вода. Не го изцеждайте!

След изпиране, водата стартира да се оттича. Тогава може да окачите якето на окачалка и до момента в който съхне, започнете интензивно да разбивате пуха и да изправяте получените бучки. Ако якето не е нечисто, може да почистете единствено яката, маншетите и джобовете. В този случай би трябвало единствено да обработите нечистите зони със сапунена вода, да разтриете малко и по-късно да измиете пяната с влажна забрадка.   

Пране на пухено яке в пералня 

По-лесният метод за пране на яке е да употребявате пералнята, спазвайки няколко съществени правила: * може да поставите в пералнята единствено едно яке, никакви други дрехи * прането би трябвало да е на температура не по-висока от 30 градуса * преди да поставите якето в пералнята, обърнете го от вътрешната страна, по този метод перата няма да скапват външния тип на якето * закопчейте всички копчета * използвайте внимателен режим * якето би трябвало да се центрофугира на най-ниската скорост на пералнята * използвайте единствено специфични течни перилни препарати * поставете в барабана на пералнята 3-4 топки за тенис, с цел да не разрешат пухът да се разпръсне на бучки.* може да изстисквате пухеното яке дружно с тенис топките, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР