Пролетта е тук, макар студеното, мрачно време да не подсказва

...
Пролетта е тук, макар студеното, мрачно време да не подсказва
Коментари Харесай

Консумацията на тези храни ще ви помогне за детоксикация на тялото

Пролетта е тук, въпреки студеното, тъмно време да не подсказва за това. Сезонът на пробуждането тропа на вратата ни и е време да прочистим и подготвим тялото си за него. Детоксикацията е един от методите да понижим вредите от зимата, да се преборим с пролетната отмалялост и да подобрим здравето и самочувствието си.
Защо е нужна детоксикацията?
 Кога и по какъв начин разбираме, че е време за ДЕТОКСИКАЦИЯ? Кога и по какъв начин разбираме, че е време за ДЕТОКСИКАЦИЯ?
Всеки знае, че детоксикацията е извънредно потребна за здравето, поддържа кожата красива и с помощта на нея съумяваме да се лишим от...
Мръсният въздух през зимата, който дишаме и чието качество е влошено и от отоплението на твърдо гориво, увеличената приложимост на транспортни средства и мъглата, задържаща фините прахови частици, тежката и бедна на витамини храна, която употребявам през студените месеци, неналичието на чист въздух, придвижване и време измежду природата улесняват натрупването на отрови и нездравословни субстанции в тялото ни, които ни разболяват. Депресията, неналичието на сила и въодушевление, болките в главата, задържането на течности, неприятният сън, недобре изглеждащата кожа, нервността красноречиво сочат, че е пристигнал моментът да се освободим от шлаките и да пречистим тялото си.
Кои храни ще ни оказват помощ да реализираме мечтаната детоксикация?
Чаят матча , който има и противотуморно деяние, е изключително подобаващ за филтриране на тялото и кръвта. Допринася и за увеличение на силата, което го прави съвършен за консумация в края на зимата.
Ползите от цвеклото са известни и потвърдени от дълго време. То подкрепя лекуването на редица болести, измежду които и рак. Идеално е за регенериране на черният дроб – наш пазач и войник при битка с токсините.
 6 потребни храни и питиета за следпразничен детокс 6 потребни храни и питиета за следпразничен детокс
Всички обичаме изобилното похапване по празниците. Алкохол, подсладени газирани питиета, шоколадови лакомства и така нататък Успокояваме с мисълт...
Куркумата е употребена в китайската медицина за филтриране на черния дроб. Полезна и при храносмилателни нарушавания, тя се смята за отличен асистент на организма при справяне с токсините. Притежава противовъзпалителни и антимикробни свойства с помощта на съдържащия се в нея куркумин.
Лимонът, прочут и обичан поради забележителните си количества витамин С и антиоксидантите си свойства, е извънредно потребен и в процеса на детоксикация. Приемайте го заран, разперен във вода, преди да сте закусили.
- Зеленчуци, съдържащи вода. Водата е най-важна за детоксикацията. Ако ви е мъчно да пиете огромни количества, може да снабдявате тялото с повече течности посредством засилена консумация на зеленчуци, съдържащи най-вече вода. Хапвайте повече краставици, заменете тежките ястия и супи с таратор, насладете се на ябълка за десерт. Промяната в хранителния режим ще ви сервира спомагателен бонус – освобождение от непотребните килограми и стройна фигура за лятото. Ябълката съдържа  и пектин, който се свързва с токсините в червата и оказва помощ за изхвърлянето им от тялото.
- Зелените зеленчуци – броколи, спанак, зеле – за отличен избор при меню за детоксикация.
 Най-важното, което би трябвало да знаете за детокса Най-важното, което би трябвало да знаете за детокса
Предпоставката за това, организмът естествено да се оправя с токсините, е естествената работа на органите, включени в процеса на детоксик...
- За да подпомогнете процеса, увеличете придвижването на чист въздух и се сприятелете със сауната.

Още от ЗДРАВЕ:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР