Пролетта е прекрасен сезон от годината. Цялата природа се обновява,

...
Пролетта е прекрасен сезон от годината. Цялата природа се обновява,
Коментари Харесай

Причини пролетта да е най-доброто време за отслабване

Пролетта е прелестен сезон от годината. Цялата природа се обновява, животът се разлиства отначало и е време за ново начало.

Това важи и за фигурата ви. Пролетта е идеалният миг да започнете диета за намаляване и пречистване след зимата. И това не е просто национално разбиране. Има аргументи, заради които този интервал от годината е най-подходящ за практики, свързани с извайване на фигурата и размразяване на мазнини.

Вие сте по-малко гладни поради възходящите температури

Физиологично хората изпитват повече апетит през зимата, защото храната дава сила за стопляне на тялото. Според проучванията хората употребяват приблизително по 86 калории в допълнение през зимата. Някои даже повече.

Апетитът напролет понижава по натурален път. През лятото спада още по-драстично поради жегите. Това е съвършен миг за намаляване, от който да се възползвате.

Човек изгаря повече калории в топло време

Това е още един физиологичен механизъм, от който можете да се възползвате. Когато е студено, тялото включва режим на предпазване на мазнини, с цел да си обезпечи сила и топлота. С настъпването на пролетта самото нараснало изпотяване и придвижване на тялото автоматизирано форсира изгарянето на мазнини.

Ако спазвате здравословен хранителен режим с редукция на непотребни калории и нездравословни храни, ще пожънете по-бърз триумф.

Настроението е по-приповдигнато

Слънчевите лъчи, цъфтежът на растенията, по-високите температури, даже пролетният дъжд работят ободряващо на настроението. Добро въодушевление значи по-високи равнища на серотонин. А когато хормоните на щастието се покачат в тялото, потребността от непотребни хранителни субстанции и калории съразмерно понижава. Човек изпитва по-малко апетит и вкус за калорична храна.

Витамин D оказва помощ в отслабването

През зимата количествата на витамин D в тялото естествено понижават поради слабата осветеност през сезона. През пролетта осветеността последователно се усилва. Слънчевите лъчи си пробиват път, денят става по-дълъг, което също допуска повече витамин D.

Този значим витамин дава отговор за здравето на имунната система, храносмилането, контролира метаболизма и затлъстяването. Полезен е в битката с инсулиновата устойчивост, която води до наднормено тегло и нараснал риск от диабет.

По-лесно е да намерите потребна храна

Пролетните артикули са пресни, вкусни, богати на витамини и минерали. Ако през зимата сте били принудени да се храните с оранжерийни плодове и зеленчуци, небогати на потребни субстанции, пролетта ви дава опция да поправите тази непочтеност по отношение на организма ви. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР