Пролетта дойде с дъжд и понижение на температурите през последните

...
Пролетта дойде с дъжд и понижение на температурите през последните
Коментари Харесай

Синоптик: Динамично време в следващите дни

Пролетта пристигна с дъжд и намаляване на температурите през последните дни. Синоптикът Петър Янков поздрави в студиото на  " България заран "  всички метеоролози по случай Световния ден на метеорологията.

" Времето е доста динамично, изключително на Балканите. Непрекъснато се сменя. През 3 дни радикално се сменят процесите и не може да се чака нещо по-добро, защото зимата беше доста топла и времето е доста динамично в този сезон ", уточни Янков.

Той съобщи пред Bulgaria ON AIR, че валежите през днешния ден спират и ще има повече слънце, мъглите ще се разсеят и в петък времето ще бъде хубаво, с доста слънчеви часове и температури до 18-22 градуса.

За събота прогнозата е бързо да се заоблачава, следобяд и през нощта ще премине леден атмосферен фронт. Валежите ще бъдат по-интензивни следобяд в западните региони, а през нощта в южните, като се чакат и гръмотевици.

" В неделя времето ще бъде уместно за високопланински туризъм и за превозване на почивния ден измежду природата. На 1500 температурите ще бъде около 6-8 градуса, над 2000 м – към 4-5 градуса, което със слабия северозападен вятър ще основава приятни страсти на всички, които ще бъдат в планината ", посочи Янков.

Синоптикът добави, че се чакат превалявания и захлаждания, тъй че феновете на белите спортове ще бъдат сюрпризирани с новите снеговалежи по планините в границите на 2-3 см, които ще поддържат подобаващи писти за практикуване на зимните спортове.

" Температурите вторник и сряда в обитаемоте места ще се намалят и ще бъдат сред 6 и 12 градуса ", сподели Янков и добави, че оптималните температури ще бъдат сред 15 и 19 градуса.

По думите му засега дългосрочните прогнози са за устойчиво време със стопляне, което ще стартира от 31 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР