Пролетта чука на вратата ни и събужда за нов живот

...
Пролетта чука на вратата ни и събужда за нов живот
Коментари Харесай

През месец март ще се проведат много инициативи под мотото „Зелен Западен“


Пролетта чука на вратата ни и разсънва за нов живот природата, променяйки сивия градски пейзаж.

Район „ Западен " този март ще бъде малко по-цветен, по-подреден, по-чист, тъй като ще се проведат няколко начинания под мотото „ Зелен Западен ”. Тази идея беше въведена от новата районна администрация при започване на нейния мандат и задачата е да се насърчи зеленото мислене на хората и да се обособи общественост, която да трансформира градските пространства дружно с виновните институции.

През месец март означаваме Деня на преработването и Деня на водата и по тази причина кметът Тони Стойчева инициира няколко събития.

На 9 март ще се организира „ Пролетна рециклиада “, която ще е с по-голям обсег от нейното миналогодишно издание през м. декември. Партньори на регион „ Западен “ ще бъдат „ Булекопак “ и M-Texx. На този ден администрацията ще провежда акция за разделно събиране на хартия, пластмаса и текстил, която ще бъде съпроводена и с осведомителна акция за изгодата от оползотворяването на отпадъците.

Наскоро „ Западен “ получи подаяние от агроаптека „ Полен 2018 “ с луковици на пролетни цветя, които са засадени на разнообразни места в региона от Оперативна програма „ Паркове и градини “. Предприятието стартира и дейна активност по залесяване и създаване на цветни петна в региона. Част от посадъчния материал беше дарен на детските градини и ясли.

През втората половина на месеца администрацията на региона ще провежда и разчистване на междублоковите пространства, като в самодейността ще се включат и образователните заведения, ще се поканят и живущите в тази част на града.

„ Изключително щастливи сме от това, че получаваме противоположна връзка от страна на жителите, които имат стремежи да подобрят градската среда и по-точно междублоковите пространства, тъй като те са извънредно занемарени. С мудни, само че уверени стъпки, ние имаме упоритостта да променим това``, споделя кметът Тони Стойчева. Тя добави, че и е задоволена от положителния разговор с Оперативна програма „ Паркове и градини “ и Оперативна програма „ Чистота “, с които взаимно търсят варианти за укрепване и възобновяване на зелената система.

 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР