Пролетното време ще ни радва с пълна сила до петък,

...
Пролетното време ще ни радва с пълна сила до петък,
Коментари Харесай

Люта хала фучи към България! Студ, сняг и виелици ще сковат страната съвсем скоро


Пролетното време ще ни радва с цялостна мощ до петък, а в събота идва сняг, това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик “. Във вторник температурите ще се покачат до 15-16 градуса, тук-там ще доближат и до 17-18 градуса. Времето ще бъде слънчево, ясно и доста прелестно.   До петък времето ще остане със относително високи дневни температури, с раздрана облачност, с повече слънце. В петък обаче над страната ще се образува средиземноморски циклон, който в петък и събота ще окаже въздействие на времето над цялата страна.

Ще завали дъжд, а на доста места дъждът ще премине в сняг, най-много на северозапад, в Предбалкана и по високите полета. Възможно е да се образува и снежна завивка. Температурите обаче към момента ще бъдат относително високи, а по-студеният въздух ще бъде в Северна и Северозападна България. И това е забавно: Георги Рачев разкри по кое време се завръща снега и уточни какъв мощен циклон ще бушува при започване на февруари! В неделя облачността ще се раздра и ще има един прозорец от два дни, в които времето ще бъде устойчиво, без превалявания.  

В понеделник ще остане студено, само че без превалявания.   Във вторник, обаче, ни чака нов средиземноморски циклон, който ще бъде по-дълбок от този през тази седмица и той ще ни донесе още веднъж превалявания. Те ще бъдат главно в югоизточните, източните и централните елементи на страната. Отново се чака и сняг, и спомагателна снежна завивка.   През цялата последваща седмица се чака същинска зима със сняг. Все отново не се чака изключително студено време и не се чакат температурни върхове.


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР