Пролетното време на вън със сигурност носи приятни емоции, но

...
Пролетното време на вън със сигурност носи приятни емоции, но
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Как сушата пречи на производството на ток; Бъдещето на въглищата без европари

Пролетното време на вън сигурно носи приятни страсти, само че в случай че погледнем обратно към одеве отминалите зимни месеци обстановката не е по никакъв начин приятна. Оказва се, че България е имала най-топлата записана зима до момента -, което води след себе си много отрицателни резултати.Някой от язовирите са в недобро положение и не е ясно по какъв начин ще им се отрази една безвалежна пролет. Голяма част от хидроцентралите не работят, а има обособени места в страната, които би трябвало да работят в пестелив режим, с цел да сигурно да не се стопира водоподаването. Повече за обстановката в страната може да прочетете.

Пролетното време на вън сигурно носи приятни страсти, само че в случай че погледнем обратно към одеве отминалите зимни месеци обстановката не е по никакъв начин приятна. Оказва се, че България е имала най-топлата записана зима до момента -, което води след себе си много отрицателни резултати.

Някой от язовирите са в недобро положение и не е ясно по какъв начин ще им се отрази една безвалежна пролет. Голяма част от хидроцентралите не работят, а има обособени места в страната, които би трябвало да работят в пестелив режим, с цел да сигурно
Всичко за Вашата сватба
да не се стопира водоподаването. Повече за обстановката в страната може да прочетете.

Сушата е обхванала. След топлата зима водните басейни са застрашени от по-силно засушаване през идващото лято, в сравнение с имаше през предходната година. Застрашени са енергетиката, туризма и селското стопанство.
Какво се случи
България, пробвайки се да резервира на документи активността на въглищни централи. В последна сметка загубата може да е двойна, тъй като ТЕЦ-овете и мините въпреки всичко ще лимитират доста активността си, без значение какво написа в проектите, а парите за промени и подкрепяне на служащите ще са изгубени.
Реклама
Любен Маринов, който беше отпред на " АЕЦ - Нови мощности " 8 години, ще бъде заменен с Валентин Илиев, който заемаше поста по времето на кабинета " Орешарски "

Цените на природния газ на европейските тържищата не престават да се намаляват и към този момент трайно са към 40 евро/мВтч. Такава е наклонността и на газовия хъб " Балкан ", само че контролирания пазар остава по-скъп. Причината е малко мистериозна, само че произлиза от обстоятелството, че нагнетеният газ в хранилището в " Чирен " е доста безценен. Той, най-малко на документи, влиза като част от газовия
Всичко за Вашата сватба
микс, който " Булгаргаз " прави за контролирания пазар (е него влизат още азерските количества и LNG). Колко тъкмо заплащат българските консуматори и на какъв брой го купува доставчикът може да прочетете.
Ако сте пропуснали:
? България понижава потреблението си и вкарва в употреба нова инфраструктура, само че несигурността на пазара остава.
Реклама
Изпълнителният шеф на ЕСО изяснява още за новите ВЕИ и проблемите с присъединението им в изявление за " Капитал ".

Слънчев ток, само че единствено през нощта? и новите централи да продават тогава съхранената денем сила
И още:
В прорез със зелените си упоритости президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реши да утвърди Решението може да бъде обсъждано и като отговор на все по-променящия се пазар на нефт в международен проект или като метод Байдън да завоюва сенатори за Конгреса.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News




PromoMall.bg