Пролетното равноденствие през 2024 г. ще настъпи на 20 март

...
Пролетното равноденствие през 2024 г. ще настъпи на 20 март
Коментари Харесай

На този ден е забранено да се карате и сърдите, а желанията имат специална сила

Пролетното равноденствие през 2024 година ще настъпи на 20 март. През този интервал слънцето ще пресече екватора и ще се реалокира от южното полукълбо към северното, а денят ще бъде еднакъв по дължина на нощта. Какво е пролетното равноденствие от научна позиция? Това е астрономическият миг, когато продължителността на деня и нощта се изравняват.

Всяка година има две равноденствия – пролетното (между 19 и 21 март) – когато навлизаме в лятото в северното полукълбо, и есенното (между 21 и 24 септември) – когато навлизаме в есенно-зимния интервал.

На процедура пролетното равноденствие съответствува с първия ден на пролетта в григорианския календар. Пролетното равноденствие рядко се пада на 21 март. За финален път това се случи през 2007 година и ще се случи още веднъж през 2102 година

На този ден слънцето ще бъде тъкмо 12 часа над хоризонта и 12 часа под хоризонта. Освен това, започвайки от деня на пролетното равноденствие, сезоните на годината ще се сменят в полукълбата: астрономическата есен ще стартира в южното полукълбо, а астрономическата пролет ще стартира в северното полукълбо, което ще продължи до лятното слънцестоене.

От този миг нататък дневната светлина ще стартира да се усилва, а нощта ще стартира да понижава. Пролетно равноденствие - обичаи Денят на пролетното равноденствие се назовава известно слънцестоене.

Смятало се, че от този миг стартира обновлението в природата: снегът се топи, пъпките набъбват, птиците се връщат от юг, първите пролетни гръмотевици стартират. В деня на пролетното равноденствие девойките пеели пролетни песни, а мъжете палели огньове – прескачали ги и извеждали добитъка, с цел да не боледува. Какво да вършим в деня на пролетното равноденствие Съветите за деня на пролетното равноденствие датират от антични времена.

И по този начин, на този ден би трябвало да: почистете къщата, изхвърлете боклука;

- донесете цъфнала върба и " почистете “ всичко остаряло и отрицателно от къщата с нея;

- леко ударете болен с върба, с цел да оздравее и здрав човек, с цел да не се разболее;

- оставете няколко клона върба в къщата - с цел да я предпазите и членовете на семейството от зли духове, както и от скърби и тъга;

- помирете се с някого, с който сте били в кавга;

- влюбените би трябвало да се видят на този ден и да бъдат дружно, тъй че възприятията да не избледняват дълго време. Също по този начин на този ден би трябвало да си намислите стремежи - желанията за обич ще имат специфична мощ. Какво не би трябвало да се прави в деня на пролетното равноденствие За този ден има и избрани забрани.

Забранено е: да се ядосвате и да и се карате; да оставяте нечистотия и хаос у дома; да пестите пари за черни дни; засаждането на върба може да докара до огромни проблеми.

Също по този начин в този ден не се предлага да си лягате прекомерно късно, в противоположен случай неизбежно ще зародят проблеми.

Как да притеглим любовта и шанса - обред за пролетното равноденствие

Смята се, че в деня на пролетното равноденствие границата сред материалния свят и свръхсетивното е доста тънка, тъй че човек има късмет да притегли в живота шанс, естетика и обич, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР