Пролетното почистване на София, което е под надслов „Да почистим

...
Пролетното почистване на София, което е под надслов „Да почистим
Коментари Харесай

Пролетното почистване на София започва

Пролетното разчистване на София, което е под надпис „ Да почистим София “, стартира на 1 април, заяви пред медиите зам.-кметът по екология Десислава Билева.

Пролетното разчистване, което ще продължи до 15 април, стартира по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Ще бъдат главно почистени улици и булеварди, както и алеите в парковете и градините, заяви Десислава Билева.

Тя осведоми, че Столичната община продължава да обновява техниката, с която се поддържат столичните паркове и градини, с по-модерна и екологична.

Новата машина за разчистване е създадена в Италия. Тя е електрическа, икономисва нездравословни излъчвания, работи безшумно, до 8 часа с едно зареждане. Има и накрайник за разчистване и стерилизация на пейки. Това е следващата електрическа машина, която Оперативна програма „ Паркове и градини “ купува, с цел да поддържа алеите в града.

Общинското дружество има още два електрически камиона, две електрически машини за метене и събиране на листа и прахуляк, машини за превоз на посадъчен материал и култивиран принадлежности и електрически колела, напомни Десислава Билева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР