Пролетно почистване от автомобили в София. Инициативата е на момчетата

...
Пролетно почистване от автомобили в София. Инициативата е на момчетата
Коментари Харесай

Махат изоставени автомобили от улиците в София


Пролетно разчистване от коли в София. Инициативата е на момчетата и девойките от платформата "Гражданите ", а зад тях застава и общината. Всеки един от нас ще може да подаде сигнал къде има зарязан автомобил, осведоми bTV.

Идеята е на Боряна Пейчева, която вижда, че казусът с паркоместата в столицата става все по-голям. Тя се свърза с платформата „ Гражданите” и задвижва процеса по премахването на изоставените коли.

Подаването на сигнал посредством платформата лишава към минута. Сигналът отива в районната администрация. От там вършат информация и по-късно се задвижва процедурата.

След като автомобил бъде наложително изместен на площадка за краткотрайно запазване на коли, в 14-дневен период компанията е длъжна да го резервира. Ако в границите на този период притежателят желае да го вземе, може да го направи. Ако не го направи, автомобилът се предава за скрап, изясни Поли Асенова от Столичния инспекторат.

Установени са повече от 13 000 изоставени автомобила, като статистиката демонстрира, че над 8000 са отстранени непринудено. Около 6-7 месеца лишава един автомобил да бъде отстранен. Тодор Лилков посочи, че са направени стъпки за редуциране на тези периоди.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР