Пролетните месеци в Европа ще донесат по-топло време от средното,

...
Пролетните месеци в Европа ще донесат по-топло време от средното,
Коментари Харесай

Много топла и суха пролет в Европа, дъжд ще има само на Балканите

Пролетните месеци в Европа ще донесат по-топло време от междинното, без чести нахлувания на леден въздух . От март до юни огромна част от Европа ще бъде наранена от дълги интервали изсъхнало време , само че ще има и къси интервали на неустойчивост с чести стихии , сочи прогноза, оповестена от световноизвестната метеорологична работа АccuWeather
 
Повечето циклони от Атлантическия океан скоро към този момент няма да се насочват основно към Обединеното кралство, а коридорът им ще се движи по на север, което разрешава да идват топли антициклони. През пролетта съгласно АccuWeather най-високото температурно отклоняване ще бъде на Пиренеите, в Южна Германия и Южна Британия .
 

Още през месец май в елементи от Испания и Португалия ще има действителни летни температури , като през множеството дни те ще са приблизително над 32 градуса по Целзий, а в обособените микролокации могат да мерят температури до 37 градуса по Целзий . Високи температури, много над 30 градуса през последната част на месец май, могат да бъдат регистрирани от Париж до Берлин, изясни метеорологът на AccuWeather Алан Реперт.
 / iStock/Getty Images
Ранното настъпване на топло време ще усили риска от развиване на стихии през втората половина на пролетта в цяла Европа. Във Франция, Белгия, Холандия и Северозападна Полша ще има максимален късмет за мощни стихии . В същото време ще има нараснал риск от суша в Източна Европа.
 / iStock/Getty Images
Единствената част в Европа, където се чакат междинни превалявания или даже по-силни , са Балканите . Най-неприятната част на пролетта ще бъде първата част, изключително през март и април, когато се чака все по-голям брой средиземноморски циклони.
 / iStock/Getty Images
Въпреки че ще има закани от наводнения на локално равнище, дъждът ще бъде добър преди летните месеци, когато има огромна възможност от продължителна суша , декларират от AccuWeather. През март в по-високите региони може да има изобилен снеговалеж. Пролетният сняг може да аргументи проблеми с придвижването по пътищата.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР