Пролетната ваканция за учениците от 1. до 11. клас през

...
Пролетната ваканция за учениците от 1. до 11. клас през
Коментари Харесай

Ето кога ще са ученическите ваканции

Пролетната почивка за учениците от 1. до 11. клас през образователната 2021/2022 година ще е от 1 до 10 април, в това число. Дванадесетокласниците ще почиват от 7 до 10 април, осведомят от МОН.

Коледната почивка за всички ще е от 24 декември до 3 януари 2022 година

В плана на просветното министерство са посочени още неучебните дни в системата на предучилищното и учебното обучение, както и началото и краят на втория образователен период.

По традиция учениците от 1. до 3. клас завършват занятията в края на май, от 4. до 6. клас – в средата на юни, а от 7. до 11. – в края на юни.

Извън 25 май, който е неучебен, само че присъствен ден, за неучебни са планувани и дните, в които ще има наложителни ДЗИ и национални външни оценения в края на 7. и на 10. клас.

Изпитът от националното външно оценяване в края на 4. клас по български език и литература е плануван за 26 май, а този по математика – за 27 май. И двата дни ще са образователни. Директорите могат да трансформират седмичното разписание, с цел да провеждат изпитите.

Оценяването по български език и литература и по математика в края на 7. клас и в края на 10. клас е надлежно на 14 юни и на 16 юни.

Изпитите по избор по непознати езици и за оценяване на цифровите умения в 10. клас ще са директно след тях в образователни дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР