Пролетната ваканция на учениците от първи до 12-и клас ще

...
Пролетната ваканция на учениците от първи до 12-и клас ще
Коментари Харесай

Пролетната ваканция на учениците ще е по-кратка

Пролетната почивка на учениците от първи до 12-и клас ще бъде от 17 до 20 април, в това число, се споделя в заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

По този метод излиза наяве, че пролетната почивка на учениците ще е по-кратка и ще съвпадне с празниците за Великден.

Министър Вълчев изяснява, че заповедта за смяната в продължителността на пролетната почивка се издава заради неотложна нужда от компенсиране на пропуснатото образователно наличие и на заниманията на учениците при спиранията на образователния развой поради подхванатите незабавни ограничения за попречване и ограничение на разпространяването на COVID-19 и на други вирусни болести.

Красимир Вълчев: Близо 90% са се присъединили в отдалеченото образование, другите нямат и книги

От 16 март към 700 000 възпитаници от всички към 2400 учебни заведения в страната учат отдалечено, само че при започването на електронното образование бяха се присъединили към 90 % от учениците. Тези към 10 %, които не бяха почнали електронното образование в неговото начало, нямаха компютри или интернет у дома.

Преди дни министър Красимир Вълчев изпрати и рекомендации до шефовете на учебните заведения и на учителите, в които ги осведоми, че от 13 до 16 април учениците би трябвало да имат облекчено отдалечено образование поради насъбраната отмалялост от интензивността на образователните занимания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР