Пролетната офанзива, с която заплаши Москва, вероятно ще настъпи през

...
Пролетната офанзива, с която заплаши Москва, вероятно ще настъпи през
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Москва е готова за прекратяване на огъня по всяко време

Пролетната атака, с която заплаши Москва, евентуално ще настъпи през идващите седмици, когато времето се усъвършенства и теренът стане по-твърд, декларира Андрей Келин за вестника. Той признава решаващата политическа и икономическа поддръжка, която Китай оказва на Москва, само че означи, че предложенията на Пекин за спокойно решение са единствено рамка, не е обстоен проект.

Келин упорства, че Китай не може да диктува условия на Русия, нито е единствената страна, предлагаща да посредничи. " Имаме многочислени оферти за ходатайство, идващи от Близкия изток, Латинска Америка, Турция и други, споделя посланикът и добавя, че даже някои английски групи оферират да вземат участие като медиатори. Келин показва, че Украйна е толкоз " войнствено настроена ", че прекратяването на огъня не е реалистично.

По неговите думи Москва остава ангажирана с оказване на помощ на хората в Луганск и Донецк да водят " естествен " живот и евакуиране не е допустимо сега.

Ако " антируските " закони, прилагани там, не могат да бъдат прекъснати, доста хора в Русия ще се опълчват на прекратяването на огъня, споделя Келин. " Недовършената работа няма да се одобри като добър резултат. Войната е война ", показва посланикът. Той споделя още, че завладяването на Бахмут от Русия е близо, само че още два града - Славянск и Краматорск, към момента би трябвало да бъдат " освободени ".

Келин, който дойде в Лондон през 2019 година, декларира, че съветското публично мнение поддържа президента Путин, само че в това време не харесва войните и колкото по-скоро спорът бъде решен по-мирен път, толкоз по-добре. Той не дава данни за съветските жертви, заявявайки, че неотдавнашната оценка за 100 000 души, направена от западни източници е " небивалица ". И цитира " неутрални " специалисти, които допускат, че на всеки погубен руснак подхождат 7 украински жертви.

Келин също приказва срив на украинската стопанска система, потвърждавайки, че нейният Брутният вътрешен продукт е понижен с 35% предходната година и още 10% тази година. От 45-милионното население на Украйна преди спора в този момент са останали към 19-20 милиона и страната изпитва усложнения да наема млади бойци, декларира посланика пред " Таймс ". Твърди, че за разлика от това съветската стопанска система съвсем не е била наранена от западните наказания и че колите, самолетите и различен импорт от Запада се заменят с съветско произвеждане. " Това ни дава късмет да възстановим нашата промишленост в тези области ", аргументира се Келин.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР