Пролетен панаир на книгата тази година ще има – това

...
Пролетен панаир на книгата тази година ще има – това
Коментари Харесай

АКБ сигурни: Пролетен панаир на книгата ще има

Пролетен панаир на книгата тази година ще има – това се споделя в прессъобщение на Асоциация " Българска книга " след извършена среща с Министерството на културата и Националният замък на културата (НДК). 

Всички страни  търсят най-подходящото място за провеждането му. Преместването на най-голямото книжно ревю от НДК се постанова заради ограниченията за сигурност, свързани с Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. 

Има няколко разновидността за провеждането на панаира - допустимо е той да се организира навън на бул. " Витоша ", а другата опция е да бъде към средата на юни при Ларгото. 

„ Напълно разбираме и одобряваме аргументите, заради които Панаирът не може да остане в НДК тази година “, уточни Велизара Добрева, ръководител на Управителния съвет на АБК. Изпълнителният шеф на НДК Ангел Митев показа позицията на междуведомствена работна група по сигурността и сгъстения график на събитията по европредседателството, които вършат невероятно провеждането на ревюто в Двореца.

„ Министерство на културата държи Панаирът да се организира, както е обичайно, в НДК. Но обстановката е изключителна и изисква схващане “, посочи от своя страна началникът на кабинета на министъра на културата Ваня Бедрова.

Представителите на МК предложиха на АБК няколко различни знакови културни пространства в София за провеждането на пролетния панаир. Сред тях са бул. „ Витоша “, Национална изложба „ Квадрат 500 “ и Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “. В идващите дни АБК ще излезе с дефинитивно решение.

Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че Коледният панаир на книгата ще се върне в НДК.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР