Пролетен детокс – онова, от което всеки се нуждае в

...
Пролетен детокс – онова, от което всеки се нуждае в
Коментари Харесай

Пролетен детокс за кожата

Пролетен детокс – това, от което всеки се нуждае сега. Токсините, насъбрани в тялото през последните няколко месеца би трябвало да се изхвърлят от организма. И когато това стане, първо ще си проличи по кожата. Пъпки, омазняване, сухота и инфектиране – всичко това ще изчезне последователно, стига да знаете какво и по какъв начин да извършите.

С подобаващия пролетен детокс, вие ще помогнете на черния си дроб да работи по-добре, ще подобрите своето храносмилане, само че не на последно място, ще имате по-хубава и чиста кожа.

Пролетен детокс за кожата – какви са изгодите?

Ако се храните извънредно нездравословно, прекалявате с цигарите и алкохола, а и не се наспивате, то сигурно имате потребност от пролетен детокс. С него ще се справите и с проблематичната кожа, която може да се дължи на мазните закуски, повече млечни артикули и някои други храни, подхранващи акнето и черните точки.

Пролетният детокс не значи единствено недояждане и пиянство на избрани сокове. Има най-различни, според от главната ви цел. Трябват ви най-малко седем дни, с цел да прочистите тялото си и усетите разликата, написа tialoto.bg.

Освен за кожата, детоксикацията на организма оказва помощ за:

Изчистване на кръвния поток от отрови

Премахвайки избрани храни от своето меню, тялото се приготвя за сезонните промени и почиства токсините. Ако сте имали интервал на боледуване, изключително от ковид, то не ви е било до диети и филтриране. В случай, че към този момент сте добре, в този момент е моментът да го извършите и да получите потребни витамини и минерали от плодове и зеленчуци – под формата на сокове. Те предизвикват и прочистването на кръвния поток.

Докато черният дроб изхвърля замърсяванията, те ще се „ лепят “ по кожата. Изчисти ли се, значи сте си свършили чудесно работата.

Настройване на тялото за новия сезон

Всички сме отпуснати в края на зимата. През последните студени дни нямаме задоволително придвижване и към този момент жадуваме за слънце и разходки навън. А с тях идва и време за пролетен детокс. В композиция с повече придвижване и по-здравословна храна, вие ще възвърнете изгубения баланс и ще се настроите последователно за по-дългите дни и лятното часово време.

Пролетен детокс за кожата – с натурални артикули

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и има основна роля в детокса. Освен посредством специфичен хранителен режим, би трябвало да измененията и рутинната грижа за нея.

Почистването на лицето и шията е наложително най-малко два пъти за деня – заран и вечер. За задачата може да ползвате натурални средства като глинени маски. Те съдържат съставки, които отстраняват токсините, отстраняват петната и придават искра.

Натурален сапун с деен въглен е другото нещо, с което да започнете своя пролетен детокс.

Следващото нещо, на което да заложите, е качественото ексфолиране. Все отново, по-голяма част от кожата ви е била покрита и е станала прекомерно суха. Трябва да премахнете мъртвите кафези по лицето и други елементи от тялото и да повишите ревитализацията. За задачата може да пробвате бентонитова глина, която се продава във всяка аптека. Смесете няколко чаени лъжички от нея с малко филтрирана вода. Ще получите гъста каша, която нанасяте и изчаквате да изсъхне. Тя ще отстрани токсините от клетките, ще ви помогне за ексфолирането и ще понижи черните точки и пъпките.

Включете в своя пролетен детокс и памучните тампони и кърпи за разчистване на грим/измиване на разположение.

Накрая, направете си гореща вана със соли за детоксикация. Те ще изтеглят по-лесно замърсяванията от тялото.

Пролетен детокс за кожата – какво да похапвате и пиете?

Освен натуралните артикули, променете наложително храненето си. Трябва да приемате повече фибри, с цел да помогнете на храносмилателната си система за детокса.

Зеленолистни зеленчуци, авокадо, кафяв ориз, зеле, грозде, брюкселско зеле и броколи, би трябвало да участват във вашето меню. Ленено семе, чиа, люспи от псилиум, леща, фасул, ябълки и круша, са другите неща, които да консумирате, с цел да си набавите фибри – потребни за червата. Приготвянето на чай от лимон и джинджифил, както и други детоксикиращи питиета, също е целесъобразно. Дори когато спортувате, вместо единствено вода, си носете шише, в което има и лимонен сок и щипка хималайска сол.

Мента, куркума, глухарче, репей – билки и растения, които подкрепят детоксикацията и може да ги пиете под формата на отвари/чай, овкусени с малко мед.

Потенето – извънредно значимо за вашия пролетен детокс

Ако не се движите, няма и да се потите. А посредством потта тялото изхвърля токсините на открито. Ако усетите, че имате неприятна миризма под мишниците, то неотложно започнете детоксикация. Дори и да не обичате да ходите във фитнеса, тичайте на открито или изкачвайте стълбите в блока. Правете повече физическа интензивност, с цел да се потите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР