Пролет насред зима? Хиляди хора са учудени от аномалията и

...
Пролет насред зима? Хиляди хора са учудени от аномалията и
Коментари Харесай

Огромна опасност от лавини в България заради пролетните температури, предупред Метео Балканс

Пролет посред зима? Хиляди хора са учудени от аномалията и се надяват на пресен и снежен пейзаж по време на празничните дни.  предупреждаваме, че високите температури могат да доведат до промени в проектите за зимни спортове, като се чака снеготопене и даже висок риск от лавини. 

Въпреки това, топлите дни се чака да донесат наслада и усмивки на мнозина, изключително тези, които избират по-топлите метеорологични условия. Метеоролозите ни приканват хората да наблюдават постоянно прогнозите и да бъдат подготвени за всевъзможни промени в атмосферните условия.

Прочетохме, какви ли не заглавия и разбори, за предстояща снежна зима, само че прогнозата, която издадохме, че Коледа по скоро ще е по-топло е на път да се реализира. 

След предстоящото малко захлаждане от на следващия ден (22-ри декември ) и даже превалявания от сняг в планинските региони ни предстой ново стопляне. През идващите дни циркулацията ще е  зонална (от западна). Причината е, че чакаме да се построи гребен на високо налягане, обвързван с уголемение на антициклона от Западна Европа и към нашата страна преносът ще е по скоро югозападен. До края на настоящата седмица и началото на втората, температурите ще се покачат. Очакваме даже през вторият ден на Коледа те даже да надминат 15°C.

В умозаключение, вторият ден на Коледа ще бъде маркиран с ненадейно по-топло време, само че от преходните години това към този момент е обикновено. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР