Прокурорският син от Перник Васил Михайлов с ново обвинение -

...
Прокурорският син от Перник Васил Михайлов с ново обвинение -
Коментари Харесай

Обвиниха прокурорския син Васил Михайлов за четири закани за убийство към приятелката му

Прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов с ново обвиняване - този път за побой над приятелката си и 4 закани за ликвидиране.

От прокуратурата ще изискат той да бъде арестуван под стража. В момента Михайлов е под домакински арест.

Днес адресът беше претърсен от служители на реда поради следствието по случая.

До момента против Васил Михайлов има импортирани два обвинителни акта за общо 10 закононарушения, обявиха от Софийската районна прокуратура.

Тази заран на адреса, където Васил Михайлов е под домакински арест, влязоха служители на реда.

" Иззели сме мобилни телефони и други материални доказателства, на които следва да бъде назначена балистична експертиза. Предмети, за които допускаме, че са муниции ", съобщи Георги Иванов, наблюдаващ прокурор СРП.

Според прокуратурата са събрани задоволително данни, че Михайлов няколко пъти е заплашил с ликвидиране приятелката си.

" Повдигнато му е обвиняване за отправяне на закана с ликвидиране. Става въпрос за четири действия. Според свидетелските показания заканите са отправени по друг метод. Става въпрос за персонално отправяне на закани, посредством телефонни позвънявания, едно от позвъняванията е отправено даже, когато е бил с мярка задържане под стража ", добави Георги Иванов, наблюдаващ прокурор СРП.

По данни на прокуратурата първата закана е била на 28 октомври предходната година, когато Михайлов е бил под домакински арест в апартамент в Перник. Тогава споделил на младата жена, че ще я убие, а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ, настояват проверяващите.

" Има данни, че е упражнено физическо принуждение по отношение на нея ", сподели още Георги Иванов.

Според източници, близки до следствието, идната опасност, отправена от прокурорския наследник, е била през декември по телефона, когато още веднъж е бил в следствения арест.

През юли тази година е имало още две закани. Според проверяващите Михайлов даже е отишъл до работното място на приятелката си и ѝ е отправил жест, че ще я простреля от лек автомобил. Ако бъде приет за отговорен, обвиненият може да получи до шест години затвор.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР