Прокурорски протест срещу оправдание за причинена смъртЧаст от свидетелите си

...
Прокурорски протест срещу оправдание за причинена смъртЧаст от свидетелите си
Коментари Харесай

Бияч изкаран невинен със съмнително видео

Прокурорски митинг против опрощение за породена гибел

Част от очевидците си трансформирали показанията

Софийска градска прокуратура внесе митинг против оправдателната присъда на 37-годишния Любомир Крумов за породена гибел и телесни повреди.

Делото почнало през ноември 2016 година след случай пред заведение на ул. “Княз Борис I” в столицата. Крумов се подразнил от клаксон на автомобил, нахвърлил се и пребил двама души - 50-годишния Красимир Пеев и Ц. М. С травма на основния мозък Пеев умрял няколко дни по-късно в болница. Ц. М. имал единствено хематоми.

Крумов е оневинен, тъй като юристът му Илиян Василев на петата година от делото показва ново доказателство - видеозапис от футболна среща в Ловеч, с изказванието, че биячът е бил на мач, има оправдание и не е направил закононарушенията, за които го съдят. В хода на делото част от очевидците се отказали от дадените при следствието показания.

В митинга си прокуратурата желае и ново въззивно разследване, при което да се открият множеството несъгласия в свидетелските показания, както и да се назначи повторна техническа експертиза на видеозаписа, която да откри неговата достоверност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР