Прокурорската колегия се събра на извънредно заседание, за да дискутира

...
Прокурорската колегия се събра на извънредно заседание, за да дискутира
Коментари Харесай

ВСС предлага за главен прокурор Борислав Сарафов

Прокурорската гилдия се събра на изключително съвещание, с цел да дискутира кого да предложи за изпълняващ длъжността основен прокурор. 

Преди съвещанието на Прокурорската гилдия Атанаска Дишева, която е от Съдийската, разяснява, че идва, с цел да взе участие на съвещание на Пленума, с цел да се избере и.д. основен прокурор.

Такива са и настройките на множеството кадровици, че откакто Пленумът е освободил Гешев, той би трябвало да дефинира и краткотрайно изпъняващия длъжността.  Не е изключено на Прокурорската гилдия да се разиска единствено кой да бъде препоръчан на Пленума. Предложението би трябвало да създадат трима кадровици.

Все повече се постанова мнението, че краткотрайния основен прокурор не трябва да бъде избран измежду заместниците на Иван Гешев. Те са петима като с максимален стаж е Даниела Машева. 

В началото на съвещанието стана ясно, че Пламена Цветанова една от заместничките на Гешев е подала молба да бъде освободена от заемания пост.

Огнян Дамянов сподели, че би трябвало да бъде избран по старшинство. Той като ръководител на КАК рапортува стажа, ранга и длъжността на всеки един от заместниците. Всеки един от тях има служба и сан равни. Сарафов от 2013 година е бил заместител на основния прокурор, а от 2017 и началник на Национална следствена служба, а останалите са по друго време 2020 година Най-дълго на съответната служба има Сарафов, след това била Красимира Филипова, след нея Десислава Пиронева, след това Пламена Цветанова, а след нея Даниела Машева. Трябвало обаче да го питат дали е склонен.  

Според Пламен Найденов трябвало да попитат всички. Йордан Стоев сподели първо да се спрат на лицето, което дава отговор на критериите. Калина Чапкънова предложи първо да го попитат по телефона дали дава единодушие.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР