Прокурорската колегия на ВСС днес претупа заедно с пакет от

...
Прокурорската колегия на ВСС днес претупа заедно с пакет от
Коментари Харесай

Не можем да дадем десети БГ прокурор на Кьовеши - тръгва нова процедура

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет през днешния ден " претупа " дружно с пакет от други разнородни точки грама от Лаура Кьовеши, пратена до нас.

В рамките на съвещанието Огнян Дамянов изчете, че европейският основен прокурор ни оповестява публично, че Ивайло Илиев е утвърден за 9-и роден представител във ведомството, Анита Джамалова (зам. -шеф на Окръжна прокуратра - Перник) е отхвърлена и че би трябвало да пратим ново предложение. Както е известно, квотата на България е от 10 души - численост се дава на другите страни по преценка на Европрокуратурата.

Както Клуб Z писа, при повторна процедура на 19 септември 2021 - откакто първо невиждано бяха отхвърлени 6 от общо 10 български кандидатури, кадровиците - въпреки и в неявяване на Иван Гешев, гласоподаваха по този начин синхронно, че излъчиха тъкмо 6 претенденти с голяма преднина пред останалите 13.

За съпоставяне - от тях множеството останаха с 0 гласа, а най-вече (3 гласа) събра единствено един - прокурор Милко Момчев.

Днес това се оказа проблем. Огнян Дамянов заяви, че няма различен с 6 гласа от утвърдените от родния Висш съдебен съвет и това значи, че следва да прекратим процедурата.

В пакет с други точки при познатото единогласие 9:0 членовете гласоподаваха текст, че приключват процедурата за избор на български делегирани прокурори, открита от 16 юни 21 година, " защото идващите по ред претенденти не са получили поддръжка от нужното болшинство от присъстващите членове на колегията ".

След признатото през днешния ден решение следва да се открие нова процедура.

Междувременно - както Клуб Z писа - единствено преди дни европрокуратурата се похвали със старта в правосъдна фаза на първото дело по неин обвинителен акт. То е в Специализирания съд, който ГЕРБ гласоподава да е способен за делата от Люксембург.

Донякъде в прорез с гигантските упования у нас, процесът е против служител от Държавен фонд " Земеделие ", взел 5000 лева рушвет на бензиностанция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР