Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) в близко бъдеще

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) в близко бъдеще
Коментари Харесай

Цацаров обяви начало на окрупняването на прокуратурите в страната

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) в близко бъдеще ще вземе ограничения по уедряване на прокуратърите в страната, които ще решат проблемите с неналичието на задоволително прокурори в някои обитаеми места.

Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък по време на визитата си в Разград, където участва на доклада на локалната Окръжна прокуратура.

" Тези ограничения ще доведат до уедряване на прокуратурите, основаване на териториални отделения по места и реализиране на доста по-голяма подвижност на прокурорите, без да е належащо те да бъдат командировани или особено назначавани на тези места, в които има дефицит на прокурори ", изясни ръководителят на държавното обвиняване, уточнявайки, че това не значи закриване на в този момент съществуващи прокуратури.

По думите му, макар дефицитът на фрагменти в разградска област, Окръжната прокуратура там не страдала от спад в успеваемостта на работата, както в други райони на страната. Цацаров посочи, че най-тежко в региона е ситуацията в Кубратската районна прокуратура, където работи единствено един прокурор.

На въпрос за инспекциите в лечебните заведения Цацаров разяснява, че те изследват дали има еднакъв предмет на активност на здравните заведения, в които има частни структури. Към 30 март се чака финален отчет на Министерството на здравеопазването, като ще бъдат обхванати и други здравни заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР