Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че временно

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че временно
Коментари Харесай

„Осемте джуджета си имат вече главен прокурор“. И още реакции за Сарафов

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши, че краткотрайно изпълняващ длъжността на основен прокурор ще бъде Борислав Сарафов, който до този миг беше заместник-главен прокурор и шеф на Националната следствена работа. Той ще извършва функционалностите до избора на нов основен прокурор от Пленума на Висш съдебен съвет.

Сарафов получи поддръжката на осем от деветимата членове на колегията. Против гласоподава Пламен Найденов. Решението на колегията предстои на обжалване в 14-дневен период, съгласно Огнян Дамянов.

Членовете на колегията взеха решение, че те са органът, който би трябвало да избере изпълняващ длъжността основен прокурор, а не Пленума на съвета. След това одобриха, че този избор ще стане всред заместниците на Иван Гешев, който беше предварително освободен от поста, а критерият, който ще употребяват, е старшинство.

Така всред Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева, Борислав Сарафов, колегията избра Сарафов. Петият заместител Пламена Цветанова тази заран е поискала да бъде освободена от поста.

Решението Сарафов да заема влиятелния пост провокира полемики и мнения измежду обществото.

Ето част от тях:

" Може би в този момент е моментът изрично да заявя, че не съм и не искам да бъда претендент нито за основен прокурор, нито да извършвам тази служба. "

Ето го и коментара на журналиста, коментатор в Самуил Петканов и водещ на рубриката " Не!Новините " по Дарик радио:

Режисьорът и карикатурист Валес Радев показа несъгласието си, боравейки схумор:

Карикатуристът Христо Комарницки напомня своя " творба ":

" 8-те джуджета си имат към този момент основен прокурор - лицето Боби Сарафов. 6-те милиона българи продължаваме към момента да нямаме подобен ", написа журналистът Иво Божков.

" Да се надяваме, написа Красен Николов, във връзка избора на Сарафов за и.д. основен прокурор, че Любена екс-Еврова в действителност има План Б.

А ето какво разяснява и журналистът Емилия Милчева:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР