Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) разгледа писмо от

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) разгледа писмо от
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши прие оставката на делегирания прокурор Ивайло Илиев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) прегледа писмо от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши до министъра на правораздаването Крум Зарков, по отношение на подадената оставка на европейския делегиран прокурор от България – Ивайло Илиев, оповестиха от Висшия правосъден съвет.

Европрокуратурата е приела оставката на Илиев и го е освободила от служба с решение от 14 април, което ще влезе в действие от 1 май. Във връзка с това е отправено искане за показване на нова кандидатура за европейски делегиран прокурор от страната ни.

През февруари Илиев беше определен от Висш съдебен съвет за асистент на Бисерка Стоянова, новият народен член в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст). 

Мнистър Зарков е уведомил Висш съдебен съвет за потребността да се задейства нова процедура за асортимент на претенденти за европейски делегирани прокурори. " Бяха определени напълно скоро двама, в този момент станаха общо осем, търсим още седем, по тази причина аз незабавно осведомих Висшия правосъден съвет, които имат компетентност по този въпрос, да задействат още веднъж процедурата за избор ", разяснява той в изявление за Българска телеграфна агенция от 6 април т.г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР