Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отказа да образува

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отказа да образува
Коментари Харесай

Прокурорската колегия отказа да започне дисциплинарно производство срещу Сарафов

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) отхвърли да образува дисциплинарно произвеждане против заместника на основния прокурор Иван Гешев и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Според 7 от членовете на колегията предлагането на Гешев за започване на дисциплинарно произвеждане е неприемливо, а двама гласоподаваха " за ".

Главният прокурор и заместника му са в открита война откакто Сарафов излезе с две позиции в Българска телеграфна агенция, в които се разграничи от Гешев и разяснява, че е извънредно време " прокуратурата да излезе от терена на политиката ", където, съгласно него, е нагазила надълбоко. Той внесе и сигнал до Висш съдебен съвет и прокуратурата против Гешев, а изказванията на Сарафов станаха мотив пленумът да внесе първото искане за предварително премахване на основния прокурор.

 " Приятелството си е другарство ": Сарафов даде Гешев на прокурор

Гешев отвърна на офанзивата като на 16 май внесе във Висш съдебен съвет предложение за формиране на дисциплинарно произвеждане против заместника му, към който малко след гърмежа той се обръща с " лицето Борислав Боби Сарафов ". Малко по-късно

Ревизията обгръща административната, организационната активност, работата с доказателства на националното разследване за интервала от началото на 2022 година досега на осъществяването й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР