Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Ясен Тодоров

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Ясен Тодоров
Коментари Харесай

ВСС единодушно и без дебат отстрани Ясен Тодоров като зам.-шеф на следствието

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) освободи Ясен Тодоров като заместник-директор на Националната следствена работа. Той остава да работи като редови следовател.

Всички девет членове на колегията поддържаха предлагането на изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов, а решението бе взето без спор сред правосъдните кадровици.

Уволнението на Ясен Тодоров се случи откакто се развихри спор сред двамата около гърмежа против кортежа на някогашния към този момент основен прокурор Иван Гешев. Тодоров, който бе заместител на Сарафов в Национална следствена служба, тогава зае намерено позиция в поддръжка на Гешев, до момента в който Сарафов пък стартира пряк спор с Гешев. " Имам огромен проблем с общественото говорене на Ясен Тодоров. Той не съгласува с мен своите медийни изяви, те са негови и на лична отговорност ", съобщи Сарафов в разгара на войната в средите на прокуратурата.

Покрай гърмежа обществено бе оповестено, че в качеството си на зам.-шеф на националното разследване Тодоров е завел на мястото израелския специалист по антитероризъм, който Гешев беше наредил да бъде пуснат да огледа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР