Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е отказала да

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е отказала да
Коментари Харесай

Висшия съдебен съвет отказа да образува дисциплинарно производство срещу Сарафов

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) е отказала да образува дисциплинарно произвеждане против шефа на Националната следствена работа (НСлС) и заместител основен прокурор по следствието Борислав Сарафов. Това излиза наяве от известие в уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Прокурорската гилдия дефинира като неприемливо по Глава 16 от Закона за правосъдната власт предлагането за произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на Сарафов с рег. показател ВСС-7460/16.05.2023 година по разказа на Висш съдебен съвет, импортирано от основния прокурор Иван.

Припомняме, че през май представители на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет внесоха на обвининел №1. В следствие основният прокурор а неговият заместител също даде брифинг за медиите, в който съобщи, че се опасява за живота си и изиска да му бъде. Борислав в прокуратурата против Иван Гешев, а по-късно Гешев подава във Висш съдебен съвет предложение за формиране на дисциплинарно произвеждане против Сарафов. Същевременно за отстраняването на заместника си Ясен Тодоров поради медийните му изяви. пък упрекна Сарафов, че готви прелом в прокуратурата. За оставката на Гешев пък.
 Сарафов: Барселонагейт зависи от взаимоотношенията на Гешев и Борисов
Сарафов: Барселонагейт зависи от взаимоотношенията на Гешев и Борисов

Иван Гешев държи контрола, счита зам.-главният прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР