Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесе писмо от изпълняващия

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесе писмо от изпълняващия
Коментари Харесай

Прокурорите във ВСС канят на разговор ad hoc прокурора, който ще разследва главния

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет внесе писмо от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов , от заместник-председателя и ръководителя на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд и от заместник-председателя на Наказателното поделение на Софийски градски съд, по отношение на активността на ad hoc прокурора за следствие на закононарушения, осъществени от основния прокурор или негов заместител, за разглеждане в съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет, планувано на 30.10.2023 година, по подготвеност.

Това оповестиха от Висш съдебен съвет.

Колегията предложи на Пленума на Висш съдебен съвет да предложения Даниела Талева за изложение на мнение по въпросите, сложени в посоченото писмо.

Заседанието на Пленума на Висш съдебен съвет на което би трябвало да се организира срещата е планувано за 02.11.2023 година

Припомняме, че след два несполучливи опита, Висш съдебен съвет най-сетне, който да проверява обвинител номер едно по новия механизъм за следствие на основния прокурор. в който да стартира разлседването обаче няма.
 Поне 12 каузи на съдията, проверяващ основния прокурор, ще стартират изначало
Поне 12 каузи на съдията, проверяващ основния прокурор, ще стартират изначало

Не е ясно къде ще работи Даниела Талева като прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР