Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще заседава извънредно по

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще заседава извънредно по
Коментари Харесай

Извънредно заседание на ВСС заради молбата на Пламен Георгиев за прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще заседава изключително по молбата на някогашния началник на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев да бъде възобновен като прокурор в Специализираната наказателна прокуратура. Георгиев подаде изненадващо оставка в сряда - няколко месеца след абсурда с недекларарирана си тераса.
Пламен Георгиев беше измежду първите претенденти за работа в новосъздадената през 2011 година Специализираната прокуратура. Когато тя проработи на 1 януари 2012 година, той към този момент беше заместник-правосъден министър в първото държавно управление на Бойко Борисов. Въпреки назначението, предходният състав на Висшия правосъден съвет го назначи и за заместник-председател на спецпрокуратура, а упованията бяха, че един ден, когато се върне в правосъдната система, ще е точно на този пост. В молбата си до Прокуроската гилдия обаче Георгиев желае да бъде назначен като редови спецобвинител.

От малко повече от седмица първоинстанционната Специализирана прокуратура има нов титулярен началник - Димитър Петров, номиниран за поста от номинирания за основен прокурор Иван Гешев и определен с 11 на 0 от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. С издигането на Петров се оваканти и заместник-шефското място в структурата, която през последната година и половина проверява най-шумните каузи - за корупция и против проведени незаконни групи. За възможното назначение на досегашния антикорупционен началник на вакантната позиция обаче би трябвало предложение от новоизбрания Димитър Петров, което отнова да бъде гласоподаване от Прокурорската гилдия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР