Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще реши днес кои

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще реши днес кои
Коментари Харесай

ВСС казва кои са новите предложения за европейски делегирани прокурори |

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще реши през днешния ден кои са новите 6 европейски делегирани прокурори.

Те бяха изслушвани в, а през днешния ден е гласуването кои от тях да работят с Лаура Кьовеши.

Списъкът със събралите най-вече гласове ще бъде изпратен до Колегиума на Европейската прокуратура, а решаваща дума дали те да бъдат назначени ще е на Лаура Кьовеши.

До се стигна, откакто Европейската прокуратура, която стартира работа от 1 юни, утвърди едвам четири от препоръчаните й български претенденти.

В края на август и началото на септември от присъединяване в настоящия асортимент се отхвърлиха зам.-шефът на окръжната прокуратура в Бургас Светослав Маринчев и Вилислава Ангелова от спецсъда.

Прокурорската гилдия ще подложи на настрана гласоподаване по азбучен ред всеки един от претендентите, като членовете на Колегията имат право да гласоподават в поддръжка на повече от един претендент, само че не повече от броя на оповестените 6 места за европейски делегирани прокурори от България. За излъчените претенденти ще бъде известен Европейския основен прокурор посредством Министъра на правораздаването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР