Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет () реши, че временно

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет () реши, че временно
Коментари Харесай

Гешев бе заменен с нов „добър“ Гешев. Назначаването на Сарафов – падение

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет () реши, че краткотрайно изпълняващ длъжността на основен прокурор ще бъде Борислав Сарафов. Това породи много мнения в обществените мрежи.

Ето някои от тях:

Ивайло Мирчев:

„ Ако желаеме нова прокуратура, ще би трябвало да спрем със старите номера. Избор, изработен небрежно е остарял номер. Избор без авансово формиран профил на търсения претендент е остарял номер. Избор без солидна обществена обосновка е, скърбя, че се дублирам, остарял номер. Тези номера сме ги гледали.

Изпълняващият длъжността основен прокурор трябваше да бъде определен от пленума на Висш съдебен съвет, а освен от прокурорската гилдия. Заради неговата обществена легитимност, а и тъй като, съгласно членове на Висш съдебен съвет, по този начин се прави сходен избор.

Изборът на Борислав Сарафов небрежно и единствено от прокурорската гилдия слага под подозрение цялата концепция за промяна на прокуратурата. Все едно сме се събудили всички тази заран в някакъв нов свят, в който аферата “Осемте джуджета ” не съществува и никой от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет не е чувал нищо за ролята на Сарафов в нея. Забележителна е тази групова амнезия. Ние обаче няма да забравим защо сме тук и каква ни е задачата – действителна правосъдна промяна, без замяна “.

Емилия Милчева

„ И по този начин Гешев бе заменен с нов „ добър “ Гешев. Борислав Боби Сарафов ще преразгледа някои имунитети ще нарочи други цели през много дългото време, в което ще е основен прокурор, ще удря и директория. Те отново си го избраха. Пепи Еврото може да се върне и да отвори отново гишетата в „ Осемте джуджета “. Любена – в различен ресторант.

Бившият към този момент основен прокурор Гешев няма да бъде разследван, както всеки различен на високи постове се измъква безнаказано, с информацията и добитите имущества. Сарафов, несъмнено, е напълно чист, ония иманета на сина му Национална агенция за приходите ревизира и както за всички такива случаи откри, че проблем няма. В тинята сме, не сме мръднали оттова “.

Лена Бориславова

„ Замяната на Гешев със Сарафов е следващото проваляне на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Именно заради тази причина е нужна същинска правосъдна промяна,а не замяна. Затова ПП-ДБ ще се борим в Народното събрание “.

Слави Трифонов

„ И каква стана тя?!

Сега Сарафов е основен прокурор.

И какво се промени?

Вие от Продължаваме промяната и Демократична България сте огромни лавандули.

Бяхте употребявани, с цел да изперете Бойко Борисов и да премахнете главната опасност против него.

Вярно, в този момент имате власт, само че Бойко Борисов може да ви я вземе, когато си изиска.

И в този момент той ще ви изнудва, ще ви заплашва и ще ви смъкна, когато самичък си реши.

Тоест, той ви използва, както си пожела!

И вие в неговите очи доказахте, че сте безспорни дилетанти.

Щеше да ми е доста занимателно, в случай че не беше тъжно.

Я ми кажете кой в този момент направи услуга на мафията?

Вие, бе, да – вие!

Трябва да работите нещо друго.

А Христо Иванов се оказа Снежанка в ръцете на „ Осемте джуджета “.

Това несъмнено е филм за възрастни “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР