Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет продължава с изслушвания на

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет продължава с изслушвания на
Коментари Харесай

Секретарката на Невена Зартова: Нотариуса е идвал 3 пъти в кабинета ѝ

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет продължава с чувания на магистрати и техни сътрудници по проблема с Нотариуса.

Секретарката на някогашния началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова - Диана Колева съобщи, че Божанов е идвал няколко пъти в кабинета на Зартова, което се е случвало през есента на 2022 година Тя посочи, че е идвал към три пъти и тя повече не го е виждала.



Адвокатът на Мартин Божанов - Велимир Атанасов, обаче, е идвал по-често в кабинета на Зартова, съгласно нейната секретарка. Посещавал е ръководителя на СРП в следобедните часове, само че Диана Колева не знае защо са разговаряли.

Според секретарката, до момента в който при визитите на Божанов е трябвало той да бъде посрещнат, юрист Атанасов непосредствено се е озовавал пред нейната врата, от която се влиза в кабинета на Зартова. Той се намира на осмия етаж, където се влиза единствено със служебни карти.

Пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Диана Колева съобщи, че не е била на въпросния прием в Банско, на който е бил Мартин Божанов - Нотариуса.

Съдията от Софийския апелативен съд, някогашен арбитър в Апелативния профилиран съд и някогашен член на Висш съдебен съвет Галина Георгиева също беше изслушана от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Тя беше позволена до чуване след единомислещо утвърждение и по нейно лично предпочитание.

Съдия Георгиева съобщи, че не познава Мартин Божанов - Нотариуса и че изказванията, че тя е част от групата към него, изнесени от Ивайла Бакалова и Веселин Денков в Парламентарната комисия по случая, са клюка.

Съдия Георгиева сподели още, че няма доверие на депутатите от Комисията в Народното събрание и запита за какво се хвърля тиня върху специфичното правораздаване, от което е била част от самата тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР