Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор
Коментари Харесай

ВСС откри процедура за избор на окръжен прокурор в Благоевград, след като отпадна единствения кандидат, столичанинът Марио Томов


Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет откри процедура за избор на административен началник – областен прокурор на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Предложения за назначение могат да се подават в едномесечен период от датата на обявяване на свободната служба в Държавен вестник в администрацията на Висшия правосъден съвет. Припомняме, че на съвещанието на Висш съдебен съвет при започване на октомври членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) приканиха прокурорите от окръжната прокуратура в Благоевград да се кандидатират за поста административен началник.

Според кадровиците регионът на ОП-Благоевград е изключително тежък и поради това тя би трябвало да бъде управлявана от локален човек, осведомен с проблемите. Призивът беше насочен след чуването на единствения претендент за областен прокурор на Благоевград Марио Томов от Софийската градска прокуратура.

Той получи поддръжка единствено от един от членовете на колегията и отдпадна от конкуренцията. На съвещанието членовете на съвета разясниха, че фактът, че няма претенденти от ОП-Благоевград значи, че там има проблем. " Не може от една такава огромна прокуратура, която включва митници, граници с страни от Европейски Съюз и претенденти за Европейски Съюз да няма претенденти. Това не приказва добре за самата ОП-Благоевград. С такава огромна окръжна прокуратура човек с пет-шест години прокурорски опит и то не в ОП-Благоевград мъчно би се справил. Ще го поддържа единствено за смелостта му “, съобщи тогава Стефан Петров, единственият дал своя вот за Марио Томов. Дали този път ще има претенденти за поста следва да се разбере..

Василена Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР