Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство за

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство за
Коментари Харесай

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство на прокурор Димитър Франтишек

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет образува дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на Димитър Франтишек – прокурор в Софийска градска прокуратура, оповестиха от Висш съдебен съвет.

Дисциплинарният състав е Светлана Бошнакова - ръководител и докладчик, Калина Чапкънова и Огнян Дамянов.

Предложение за наказване на обвинителя беше импортирано от Борислав Сарафов. То е на база резултати от цялостна инспекция на активността на прокурор Франтишек в последните 3 години, която посочила, че е забавял каузи, по които е работил през този интервал.

Главният прокурор назначи инспекцията на 1 юли. Поводът бе, че прокурорът, чиято фамилия е Петров, непозволено е задържал за 20 часа продуцента Нико Тупарев. Той беше отведен в ареста на 27 юни по обвиняване за длъжностно заграбване през 2020 година на над 1,4 млн. лв. от своя компания, в която е съучастник с братовчед си Александър Тошев.

Още на 11 юли Сарафов командирова Франтишек за 3 месеца в Районна прокуратура-Смолян.

Проверката е разкрила и други нарушавания. При 17 следствия Франтишек не желал в точния момент удължение на периодите. По 2 даже и след приключването им не отправил такава молба, въпреки да бил предизвестен от проверяващите. Освен това следил 83 спрени следствия. По 41 не е желал информация за подхванати от полицията търсения или го е правил един път.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР