Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно с 9 гласа

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно с 9 гласа
Коментари Харесай

Ваня Ненкова стана окръжен прокурор на Видин

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо с 9 гласа „ за “ избра Ваня Ненкова за административен началник – областен прокурор на Окръжна прокуратура – Видин, оповестиха от Висшия правосъден съвет.
Прокурор Ненкова има над 20 години юридически стаж. Започнала е професионалната си кариера като „ младши прокурор “ на 01.03.2000 година в Районна прокуратура – Кула, като от 01.06.2001 година е преместена на служба „ младши прокурор “ в Районна прокуратура – Видин. В интервала от 26.03.2002 година до 17.06.2015 година е „ прокурор “ в Районна прокуратура – Видин, а от 17.06.2015 година е „ административен началник – областен прокурор “.
В концепцията си за стратегическо ръководство прокурор Ненкова декларира, че Окръжна прокуратура – Видин следва да продължи да работи качествено и срочно, като за задачата се резервира отличната организация на работа “ и се покачва квалификацията на магистратите и чиновниците, управлява се спазването на откритите правила и не се позволява демонстрация на непросветеност. Предвижда се възстановяване активността на прокурорите във всички надзори. Заложени са ограничения за надграждане способите за връзка с обществото посредством взаимоотношение с медиите и присъединяване в Образователната стратегия на Висш съдебен съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.
Кандидатът бе подсилен и от основния прокурор Сотир Цацаров, който уточни, че като областен прокурор Ваня Ненкова е изнесла цялата тежест в пилотното усъвършенстване на Районна прокуратура - Видин през 2019 година, при реализиране на доста положителни индикатори в активността на прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР