Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над

...
Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над
Коментари Харесай

Бойко Рашков за Симона Радева: Чувствам се унижен!

Прокурорска инспекция би трябвало да покаже имало ли е чадър над Георги Семерджиев. Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров пред в предаването " Денят ON AIR " по Bulgaria ON AIR. Той чака съдът да наложи на Семерджиев най-тежката мярка за неотклонение.

Той сподели още, че полицаят Симона Радева е била разпитана в Националната следствена работа, още преди да бъде разпитана от " Вътрешна сигурност ".

" Да се стартира прокурорска инспекция по данните за " опъвания " чадър над Георги Семерджиев, с цел да се откри кои служители на реда с какви свои дейности са подпомагали. Да се изследва цялата активност, която е странична, защото въпреки всичко главното дело е за злополуката, само че очевидно опашката си има и крушка. Имало е аргументи да се стигне дотук, те би трябвало да бъдат изследвани и пресечени. Явно има проблем в службите за сигурност ", разясни той.

По думите му не е било редно управлението на МВР да изнася информация по делото, тъй като може да попречи на следствието.

Вътрешният министър в оставка от своя страна се закани, че ще бъде направена подробна инспекция на всички обстоятелства към Семерджиев, в това число това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години. И спрямо него нищо не е подхванато, макар че във всички тези случаи той е карал без брошура.

" Чувствам се унизен, унизен, тъй като управлявам едно ведомство, в което работи една служителка, за която получавам непрестанно известия. Не съм очаквал служител в МВР да има подобен метод на живот, това не съм даже предполагал ", възмути се Бойко Рашков.

А съгласно някогашния вътрешен министър Валентин Радев случая с безнаказаността на Георги Семердиев остава отпечатък на цялата система.

" В МВР работят и доста качествени хора и на управителни длъжности. За тях ме боли и те не са отговорни, тъй като има други отговорни, само че няма да ги покажат и до каква степен ще стигнат? Защото тези, които ги загатнах, които съгласно мен са болшинството, в тях остава болката ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР