Прокурорката от Добрич Румяна Желева е осъдена само на пробация,

...
Прокурорката от Добрич Румяна Желева е осъдена само на пробация,
Коментари Харесай

Прокурорка е осъдена на пробация, защото излъгала в защита на мъжа си

Прокурорката от Добрич Румяна Желева е наказана единствено на пробация, тъй като излъгала, с цел да отбрани мъжа си,. Присъдата не е дефинитивна, само че е доказана от втората инстанция.

Юмруци

Случаят, поради който Желева бе предадена на съд, е от 2012 година На 30 юни тогавашният ѝ брачен партньор е спрян от служители на реда, тъй като бусът му криволичел по пътя. Оказало се, че той е без документи. Мъжът се обадил на брачната половинка си, която пристигнала на място с книжката му, поздравила служителите на реда със " Здравейте, сътрудници " и попитала дали могат да си тръгнат без последствия.

Съпругът ѝ отказал да му бъде изработен тест за алкохол. Когато служителите на реда му обяснили, че ще му сформират акт, той станал нападателен и блъснал с пестник в гърдите един от униформените. Мъжът бил задържан макар настояванията на Желева, че тя е прокурор и служителите на реда нямат право да го задържат. В последна сметка той е наказан на една година условно за безчинство.

Делото против прокурорката е формирано поради лъжливи нейни показания по процеса против мъжа ѝ, както и по административно дело, по което той обжалвал ареста си. Тя твърдяла, че мъжът ѝ не е буйствал и не е удрял служител на реда, а униформените се държали провокативно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР