Прокурорка от Оряхово и брат ѝ тормозят дядо от село

...
Прокурорка от Оряхово и брат ѝ тормозят дядо от село
Коментари Харесай

Дядо Дацо от Селановци: Прокурорка от Оряхово и брат ѝ ме тормозят заради сигнали срещу тях, търся помощ от Иван Гешев /документи/

Прокурорка от Оряхово и брат ѝ тормозят дядо от село Селановци, научи организация BulNews.
71-годишният Дацо Маринов Данов пристигна в редакцията ни с молба да дадем публичност на случая, с цел да доближи той и до основния прокурор Иван Гешев.
Дядото ловува от 52 години и 6 години е бил ловджийски надзорник във Враца. Той си е построил дребна къщурка на 3 км от селцето. Той описа, че на 16 септември, на обяд, е отишъл да стреля по нездравословен дивеч, за което има позволение. Малко откакто дошъл, пристигнали 4-ма служители на реда, с цел да го ревизират. Той им дал всичките си документи, а те му поискали и ловната пушка „ Чешка Збрьовка “. По негови думи оръжието е законно притежавано и има всички нужни разрешителни.
Един от униформените – Владислав Лазаров, който е брат на районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска, му взел пушката и документите и тръгнал към гората, без да му изясни нищо.
Възрастният мъж описа, че останалите трима служители на реда не му разрешавали да се прибере у дома до 20 часа вечерта.
„ Какво изтърпях през тези часове, единствено аз си знам. После имах потребност от лекарска помощ “, сподели той.
По негови думи, когато се стъмнило, те му написали констативен протокол, тръгнали си и го оставили самичък в гората, а документ за конфискуване на оръжието по този начин и не му бил даден. Били извикани и горски от Берковица, които му съставили акт.
Според Дацо Маринов пушката му е отнета, макар всички нужни разрешителни, тъй като е подал над 20 сигнала против районния прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска и е свидетелствал против брат ѝ Владислав Лазаров за противозаконна сеч.
Мъжът се е свързал с юрист и е подал тъжби до началника на РУП-Оряхово Станислав Георгиев и шефа на Министерство на вътрешните работи във Враца. Обърнал се е и към Министерски съвет, Комисията за правата на индивида и РДГ-Берковица.
Възрастният мъж се надява този произвол да стигне до основният прокурор Иван Гешев и персонално да се заеме с незабавна инспекция.
Редакцията на BulNews е подготвена да даде думата на всички забъркани в тази ситуация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР