Прокурорите заявиха, че жителите на Тесапия са били под постоянна

...
Прокурорите заявиха, че жителите на Тесапия са били под постоянна
Коментари Харесай

Мексиканската прокуратура реши, че селяни, убили 10-има бандити, са действали при самозащита

Прокурорите обявиха, че жителите на Тесапия са били " под непрекъсната опасност " от страна на бандата, която се е опитвала да изнудва фермери за пари. Те са били извикани на футболно игрище, където членовете на бандата са разкрили огън по тях. Но те отвърнали на удара с оръжия, в това число пушки и мачетета.

В последвалата смъртоносна битка са били убити 10 членове на незаконната формация и четирима локални поданици. Още седем души са потърпевши.

През седмиците след случилото се, което локалните поданици нарекоха " клането на футболното игрище ", жителите на селището описват на управляващите по какъв начин бандата е упражнявала властта си.

Докато локалните предприемачи от дълго време са били принуждавани да заплащат " пари за отбрана " на бандата, " Фамилия Мичоакана " е разширила рекета си за изнудване до тези, които обработват земята.

Членовете на бандата са почнали да изискват от земеделците да заплащат на бандата такса за всеки квадратен метър от засадените от тях ниви - нещо като незаконна поземлена лихва. Но след изключително слабата годишна продукция тази година локалните аграрни производители се пробвали да договорят понижаване на таксата на среща, извършена на 7 декември, само че без резултат. Именно след тази несполучлива среща бандата наредила на фермерите да се съберат на футболното игрище. Малко преди срещата обаче фермерите се съгласяват да се опълчват на бандата и да откажат да заплащат каквото и да е било.

Прокурорите от щата Мексико, където се намира селището, са открили, че бандата е разкрила огън първа и че фермерите са се защитили с " инструментите на своята специалност ", които включват сърпове, мачетета и пушки.

Съобщава се, че измежду убитите е водачът на незаконната формация в щата Мексико, мъж, прочут като " Ел Паясо ", което на испански значи " клоунът ".

Въпреки че фермерите наподобява са постигнали победа в този ден, локалните поданици живеят в боязън от репресии след смъртоносната борба. Те са изключително загрижени за ориста на 14 селяни, измежду които и четири деца, които са изчезнали в дните след борбата.

Едно от лицата е било отвлечено от болничното заведение, където се е лекувало от пострадване, получено по време на стрелбата. Девет други, в това число четирите изчезнали деца, са хванати, до момента в който пътуват с кола в региона няколко дни по-късно.

Стотици военнослужещи от Националната армия са били изпратени в региона, с цел да защитят селяните, отбелязва Би Би Си. Служителите по сигурността споделят, че желаят да предотвратят осъществяването на възмездие, както се е случвало в предишното в други селски региони на Мексико.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР