Прокурорите в Атланта заявихa, че рапърът Young Thug е бил

...
Прокурорите в Атланта заявихa, че рапърът Young Thug е бил
Коментари Харесай

Започна съдебният процес на рапъра Young Thug

Прокурорите в Атланта заявихa, че рапърът Young Thug е бил " провъзгласен за водач " на незаконна тайфа, която " се е движила като тайфа ", с цел да прави закононарушения, до момента в който течаха встъпителните изказвания в дълго отлагания развой за рекет, съобщи Агенция Франс Прес.


От началото на избора на правосъдни заседатели през януари до момента се появиха несъгласия и усложнения в огромния развой, в който се твърди, че е налице незаконна интрига, изключително по отношение на представянето на рап текстове като доказателство от страна на страната.

Американският щат Джорджия счита, че звукозаписната компания на Young Thug, YSL, е прикритие за незаконна група, като твърди, че обвинените принадлежат към клон на уличната тайфа Bloods, наименуван Young Slime Life или YSL.

" Доказателствата ще покажат, че YSL дава отговор на всички условия за това, че е незаконна улична тайфа ", съобщи прокурорът на окръг Фултън Адриана Лав, до момента в който изнасяше изказването на държавното управление, което стартира с откъс от " Закона на джунглата " на Ръдиард Киплинг.

След като завърши изявлението на прокоратурата, юристите на отбраната ще създадат изказвания, които са лимитирани до шест часа, като всеки обвинен ще има по един час.

Защитата упорства, че YSL е редуциране от Young Stoner Life Records - лейбъл за хип-хоп и рап, който Young Thug основава през 2016 година и който съгласно тях е равноценен на неразбираемо съдружие на актьори, а не на тайфа.

Young Thug, 32-годишният рапър с рождено име Джефри Уилямс, е един от 28-те хипотетични членове на улична тайфа, които в началото бяха включени в обвинителния акт за рекет от май 2022 година

В момента шестима от тях са съдени по първичния обвинителен акт и отхвърлят всички обвинявания против тях. Много от другите обвинени са сключили съглашения за признание на виновност или ще бъдат съдени настрана.

Обвиненията включват безчет съществени закононарушения, които съгласно прокурорите поддържат всеобхватното обвиняване в скрит план, в това число ликвидиране, нахлуване, кражба на коли, търговия с опиати и обири.

Встъпителните изказвания не започнаха без проблеми: един от правосъдните заседатели не съумя да дойде в точния момент в постройката на съда, което значи, че производството стартира с близо два часа забавяне.

Дълги опашки от медии и жители се опитваха да влязат на процеса.

Голяма част от правосъдната зала обаче беше непокътната за фамилиите на обвинените, в това число приятелката на Young Thug, Mariah the Scientist.

Присъстваше и Кевин Лайлс - основен изпълнителен шеф на 300 Entertainment, под чието управление Young Thug е основал лейбъла си - който съобщи пред публицисти, че рапът е преследван.

" Ако това беше кънтри музика или рок музика ", сподели той, " нямаше да сме тук ".

Лайлс е измежду бранителите, които укоряват страната, че цитира текстовете на песните като самопризнание за незаконна активност.

По време на чуването на претекстовете по-рано този месец Гланвил даде зелена светлина на прокурорите да показват 17 комплекта текстове на песни като доказателство, при изискване че могат да свържат наличието им с действителни закононарушения.

Адвокатите на отбраната са поискали да изключат текстовете от доказателствата, като са декларирали, че потреблението на стихове може да повлияе незаслужено на правосъдните заседатели и че " рапът е единствената измислена форма на изкуство, третирана по този метод ".

Практиката на разглеждане на стиховете е предизвиквала диспути в предишното, като критиците настояват, че това е нарушаване на предпазеното от конституцията изложение, което е ориентирано против цветнокожи реализатори.

Ерик Нилсън, професор от университета в Ричмънд и експерт по тематиката, съобщи по-рано тази година, че преследването на рап текстове " се намира в доста по-дълга традиция на наказване на чернокожото изложение ".

Нилсън не може да разяснява директно делото на YSL, защото ще свидетелства като специалист, само че съобщи, че " този въпрос за рап на съд е единствено една от деянията на системата, която е пъклен склонна да затваря цветнокожи младежи ".

Прокуратурата е показала лист със стотици евентуални очевидци. Списъкът на отбраната включва специалисти и очевидци, в това число членове на фамилията, както и сътрудниците им рапъри T.I. и Killer Mike.

Встъпителните изказвания се състояха в същата постройка на окръжния съд във Фултън, където самият някогашен президент Доналд Тръмп е замесен в дело за рекет поради хипотетични опити за разстройване на изборите през 2020 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР