Прокурорите ще избират днес свои представители във Висшия съдебен съвет.

...
Прокурорите ще избират днес свои представители във Висшия съдебен съвет.
Коментари Харесай

По двама за място се състезават за Прокурорската колегия на ВСС -

Прокурорите ще избират през днешния ден свои представители във Висшия правосъден съвет. С тяхното общо заседание завършват изборите за 11-членната професионална квота в идващия Висш съдебен съвет. Кандидатите за четирите локална в Прокурорската гилдия са 8.

Те са заместничката на основния прокурор Иван Гешев - Красимира Филипова, делегираният прокурор Станислав Стойков, трима прокурорски шефове- Владимир Николов, областен прокурор на Плевен и ръководител на Асоциацията на прокурорите, Владимир Чавдаров, апелативен прокурор на Варна, и Димитринка Шкодрова, зам.-окръжен прокурор на Ямбол, трима редови прокурори - Добринка Калчева от Апелативната прокуратура – Пловдив, Николай Любенов от Върховната касационна прокуратура, и прокурорът от Софийската районна прокуратурата Пламен Петков

Процедурата при техния избор е същата както при съдиите и следователите - първо претендентите ще бъдат изслушани, което ще се случи през днешния ден, а другата събота ще е изборът.

Днес те, като се изключи че ще показват концепциите си, ще дават отговор на въпросите на сътрудниците си и на неправителствени организации.

Бъдещето на новия Висш съдебен съвет остава неясно при сегашната политическа конюнктура. Парламентът даже не е почнал процедурата, въпреки че срокът за началото й от дълго време стартира да тече. Опитът на ръководителя на парламентарната правна комисия в оставка да организира съвещание за разискване на правила се провали малко преди сполучливия избор на съмнение против държавното управление.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР