Прокурорите по делото за пране на 53 млн. лева, предназначени

...
Прокурорите по делото за пране на 53 млн. лева, предназначени
Коментари Харесай

Прокурорите по делото за АМ „Хемус“ са депозирали своите самоотоводи заради натиск

Прокурорите по делото за пране на 53 млн. лв., предопределени за Автомагистрала „ Хемус “ са си създали самоотоводи пред Апелативната прокуратура поради невиждания непозволен напън, на който са били подложени. Това съобщи на брифинг Ивайло Илиев- заместител на основния прокурор.  

„ В резултат на невиждания непозволен напън по отношение на прокурорите да извършан дейности отвън закона, като не стачкуват мярката, пуснат обвинения /Борислав Колев/ в чужбина и даже се промени в по-леко обвиняването му, те са счели, че директно е повлияно на вътрешното им разбиране “, сподели Илиев.

„ Освен това формираното от СРП за закононарушение сътрудниците считат, че това би довело до спомагателен натиск  и да им попречи да вземат решение, Затова същите са подали своите самоотводи по делото пред Апелативната прокуратура, а горестоящите прокурори ще преценяват дали има подобен напън, който ще им попречи да работят по следствието “, добави той и добави, че счита казусът за неприемлив.

Градският прокурор Илиана Кирилова изясни, че ако  АП одобри доводите още веднъж самото дело ще бъде разпределено на инцидентен принцип.

„ Ние имаме предпочитание да работим с Министерство на вътрешните работи както сме работили през годините. Това е в полза на обществото и какво се е случило с всяко едно произвеждане “ и добави „ процесуално-следствените дейности, предоставени на Министерство на вътрешните работи ще се правят в кабинетите на прокурорите. Те реализират управлението и надзора “, разясни Кирилова.

До решението на САП по самоотводоите те ще продължат да извършват длъжността си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР