Прокурорите по делото срещу Атанас Червенков - Райфъла обвиниха съда

...
Прокурорите по делото срещу Атанас Червенков - Райфъла обвиниха съда
Коментари Харесай

Райфъла - мафиот и рецидивист или сериозен бизнесмен и баща на 2 деца?

Прокурорите по делото против Атанас Червенков - Райфъла упрекнаха съда в безспорна липса на безпристрастност, Райфъла ги назова лъжци и манипулатори, а за похлупак - съдията докладчик си направи самоотвод, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

В близо 2-часова тирада прокурор Виктор Янков описа пристрастността на правосъдния състав, оплака се и и от лична обида,заради коментар и записка, отправена за работата му като прокурор.

" Въобще не ме интересува мнението на ръководителя на този състав, само че даже да съм най-тъпият представител на прокуратурата, никой от вас не следва да прави оценки на моята професионални благоприятни условия, тъй като това не е демонстрация на безпристрастност ", разяснява той.

" Тази дума " преднамереност " я повторихте 200 пъти, а тя се отнася за тях. Вече 4 години сме били очевидци на тяхната преднамереност и отрицателно отношение към брачна половинка ми. Прокурор Янков очевидно свързва безпристрастността с това дали правосъдният състав се съгласява, или не с това, което пледира. Ако съдът мисли друго, тогава значи, че е привързан. Би трябвало самите те да си дадат отказ ", отвърна брачната половинка на Райфъла, която също го пази в съда. " Целта на прокуратурата е да усили страданията на моя брачен партньор и фамилията ми. "

Самият Червенков пък разказа тезите на прокуратурата като неистини и бълвочи, а държанието им - мутренско, упрекна ги и в опит да сплашат съда, с цел да не бъде изменена мярката му за неотклонение. 

" Наричам ги лъжци. 4 години най-безогледно лъгаха, повтаряха една неистина, трансформирайки я в истина. Видимо за всички е, че прокурорите желаят да отстрелят един правосъден състав, повтаряйки брутални неистини. " Той изиска допустимо най-бързо нов и обективен развой. " Вече 4 години съм арестуван почтено при нарушители, това към този момент е нетърпимо ", показа той в правосъдната зала. " Сравниха ме със Златко Баретата, с който нямам нищо общо. Опитаха да вменят, че Баретата е държан в ареста 5 години и затова може да важи и за мен. Проверихме, оказа се, че Баретата – изтъкнат мафиот, е бил в ареста единствено 6 месеца. Аз не съм мафиот, не го познавам, аз съм сериозен човек, предприемач, татко на две деца. Сравниха ме и с палач, рецидивист, разстрелял цяло семейство (бел. ред. Росен Ангелов). Не съм рецидивист, не съм убивал и нямам желание да умъртвявам ". Днешното съвещание продължава следобяд.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР