Прокурорите от Районна прокуратура – Добрич Валерия Златева и Даниел

...
Прокурорите от Районна прокуратура – Добрич Валерия Златева и Даниел
Коментари Харесай

Подготвят въвеждането на „Детска пътека“ за деца, жертви на престъпление

Прокурорите от Районна прокуратура – Добрич Валерия Златева и Даниел Илиев – представител на структурата, дружно с психолога Цвета Златева, организираха образование за подготовка и въвеждане на така наречен „ Детска пътека “ в случаите, когато деца са били жертви на закононарушение, очевидци са на такова или те самите са причинители на противообществени прояви. Форумът се осъществя в границите на три дни по план на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, по който българската страна е сътрудник.

В образованието се включиха адвокати, следователи, проверяващи служители на реда и инспектори „ Детска престъпност “ от структурите на Министерство на вътрешните работи, обществени служащи от Агенцията за обществено подкрепяне, както и чиновници на Център за социална поддръжка към Български червен кръст.

Тримата лектори срещнаха участниците с разнообразни тактики и подходи при осъществяване на разпити на деца, потърпевши от закононарушение или направили такова. Представиха пред тях положителни практики и одобрени модели за работа с деца в риск, като обърнаха особено внимание на това по какъв начин, къде и с какви въпроси да бъде стартират разпита им, по какъв начин да бъдат задавани тези въпроси, какво отношение да се показва и по какъв начин да се търси продобиване доверието на детето. Посочени бяха вероятни разновидности на назначените експертизи, както и съществени задания, които да бъдат сложени пред движимостите лица.

Целта на самодейността е да образова всички ангажирани страни по какъв начин да работят с деца, които са станали жертви на закононарушение или са причинители на такова, да се увеличи квалификацията им и да се усъвършенства работата им по досъдебните производства, засягащи сходна догадка. Децата са една от най-уязвимите групи в българското общество и работата с тях изисква особено внимание и характерни пълномощия, а също по този начин положителни умения за другарство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР