Прокурорите от Плевенския съдебен район са наблюдавали 99 дела за

...
Прокурорите от Плевенския съдебен район са наблюдавали 99 дела за
Коментари Харесай

Прокурорите в Плевен гледат 99 дела за корупция

Прокурорите от Плевенския правосъден регион са следили 99 каузи за корупционни закононарушения през предходната година. Това се показва в годишния отчет на Окръжната прокуратура (ОП), показан от окръжния прокурор Владимир Николов.

Той уточни, че новообразувани са 39 каузи, като от общия брой производства осем са за рушвет. Осъдени и с влезнал в действие правосъден акт са 16 души.

По обвиняване за изпиране на пари през 2022 година са следени 13 производства, добави прокурор Николов. Осъдени са осем души като седем са ефикасните санкции и едно условно, наложена е и една санкция в размер на 10 000 лева

Сред акцентите в годишния отчет на ОП-Плевен са и закононарушенията, свързани с имущество или средства, предоставени от Европейския съюз. През предходната година са следени седем досъдебни производства, формирани в предишен регистриран интервал.

91 са досъдебните производства, следени от плевенските прокурори през годината, свързани с  закононарушения срещу паричната и кредитни системи – за подправени пари и платежни принадлежности. От тях 12 са импортирани в съда – пет като обвинителни актове и седем съглашения. Наложени са общо 10 санкции.

Наблюдаваните каузи, свързани със злоупотреби с Данък добавена стойност, през предходната година са били 61, от които 28 са завършени. През 2020 година броят на досъдебните производства за данъчни закононарушения е бил 42, а през 2021 – 52. " По отношение на тези каузи има какво да се желае от взаимното взаимоотношение на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите, полицията и прокуратурата за противопоставяне на този тип престъпност, която генерира обилни вреди за фиска ", разяснява прокурор Николов.

Както Българска телеграфна агенция писа, през 2022 година в съдилищата в Плевенския правосъден регион са формирани 1345 каузи по импортирани прокурорски актове. Осъдителни и санкционни решения са постановени по отношение на 1363 души, на които са наложени 1781 влезнали в действие санкции. Увеличава се броят на присъдите за дейно отнемане от независимост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР